Mahjong är ett traditionellt kinesiskt spel som har spelats av människor över hela världen i århundraden. Även om det kan verka skrämmande för nykomlingar är mahjong faktiskt ganska lätt att lära sig och spela. Målet med spelet är att bygga uppsättningar av brickor som kallas melds, där spelarna tävlar mot varandra för att bli den första spelaren att samla ihop alla sina plattor.

För att börja ett spel mahjong får varje spelare 13 brickor. Dessa hålls hela tiden dolda för de andra spelarna. De återstående brickorna placeras med framsidan nedåt i mitten av bordet i fyra staplar som kallas väggar. Varje vägg består av två högar: en hög som vetter utåt och en hög som vetter utåt.

Spelarna turas sedan om att dra brickor från väggarna och kasta oönskade brickor, samtidigt som de försöker skapa sammansättningar med sina egna brickor och de brickor som andra spelare kastat. En blandning består av antingen tre eller fyra identiska brickor eller en sekvens av tre eller fler på varandra följande nummer i samma färg. En spelare kan till exempel ha en sammansättning av tre röda 4:or eller en sekvens av fyra gröna 9:or.

Spelet fortsätter tills någon har samlat alla 14 brickor för att bilda fyra sammansättningar och ett par, vilket kallas mahjong. Den spelare som först samlar alla brickor vinner rundan.

Mahjong är ett spännande spel som kan avnjutas av människor världen över, du kan antingen spela Mahjong online ellar spela IRL.

Du kanske också är intreserade av dessa inlägg: